Τετάρτη 13 Μαΐου 2009

ΚΑΛΩΣ ΤΑ, ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ...

Σοβαρές εξελίξεις έχουμε στο μέτωπο της ηλεκτροπαραγωγής, στην περιοχή της Δυτικής Αττικής – Κορινθίας. Όπως είχαμε επισημάνει, η στροφή της κυβέρνησης στο θέμα του λιθάνθρακα θα εντείνει τις πιέσεις για την κατασκευή νέων μονάδων φυσικού αερίου. Το αρνητικό στην υπόθεση είναι ότι η μεγαλύτερη διείσδυση του φυσικού αερίου συνεχίζει να αφορά, κυρίως, την ηλεκτροπαραγωγή και όχι την τελική χρήση του, ότι η χρήση του στην ηλεκτροπαραγωγή ακολουθεί ανεξέλεγκτη ρότα (ως προς το μέγεθος) και ότι η χωροθέτησή των μονάδων φυσικού αερίου συνεχίζει να επικεντρώνεται στην Βοιωτία και, τώρα, με έντονο ρυθμό και στην Δυτική Αττική – Κορινθία.

Να πως διαμορφώνεται το τοπίο, ξεκινώντας από το Θριάσιο και πηγαίνοντας προς τον Ισθμό:

  • Άδεια παραγωγής σε ΔΕΗ – Χαλυβουργική, για μονάδα ισχύος 880 MW, στην Ελευσίνα, σε μπαζωμένο χώρο της Χαλυβουργικής
  • Άδεια παραγωγής στα ΕΛ.ΠΕ., για μονάδα ισχύος 390 MW, στη Νέα Πέραμο
  • Άδεια παραγωγής στην ΚΟΡΙΝΘΟΣ POWER, για μονάδα ισχύος 396 MW (τελευταία γίνεται λόγος για επέκταση στα 437 MW), στους Αγίους Θεοδώρους, στις εγκαταστάσεις της ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ. Είναι, ήδη, γνωστό ότι στην ΚΟΡΙΝΘΟΣ POWER, συμμετέχει, πλέον, με ποσοστό 65% ο όμιλος Μυτιληναίου (μέσω της θυγατρικής του ΑΡΓΥΡΙΤΗΣ ΓΗ), ενώ πρόσφατα ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες της νέας μετοχικής σύνθεσης και αναμένεται η έναρξη των εργασιών.   (περισσότερα εδώ)
  • Εκδόθηκε νέα άδεια παραγωγής (Απρίλιος 2009), στην εταιρεία BLUE AEGEAN ENERGY A.E., για εφεδρική μονάδα ισχύος 122,4 MW, σε ιδιόκτητη έκταση στους Αγίους Θεοδώρους. Η συγκεκριμένη εταιρεία δραστηριοποιούνταν, μέχρι τώρα, στον τομέα της προμήθειας, τώρα επιδιώκει να επεκταθεί και στον τομέα της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.
  • Το τελευταίο νέο είναι ότι έχει υποβληθεί αίτηση για νέα μονάδα φυσικού αερίου, ισχύος 440 MW, στις εγκαταστάσεις της ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ. Φορέας της αίτησης εμφανίζεται η εταιρεία Ηλεκτροπαραγωγή Σουσακίου Α.Ε., στην οποία συμμετέχουν με ποσοστό 40% η Motor Oil, με 30% η Avin και με 30% η Cyclon.     (περισσότερα εδώ)

2 σχόλια:

σίβυλλα είπε...

Η Βοιωτία απέκτησε υποψήφιο βουλευτή, που προσλήφθηκε στην ΚΥΠ!

http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2009/05/blog-post_244.html

Ανώνυμος είπε...

Την Παρασκευή 29 Μάη θα γίνει μεγάλη εκδήλωση-συναυλία στο Πολυτεχνείο για την Γκιώνα. Το θέμα αφορά ταυτόχρονα και την καταστροφή του βουνού από τις μεταλλευτικές εταιρίες του βωξίτη, αλλά και την τρομοκρατία κατά των κατοίκων που αντιστέκονται. Στις 30 Μάρτη καταστρέψανε με εμπρησμό το σπίτι μέλους της κίνησης για την σωτηρία της Γκώνας. Γι’ αυτό ανεβάστε στο blog σας, ή διαδώστε σε φίλους και γνωστούς την εκδήλωση. Περισσότερα στο blog της Γκιώνας