Σάββατο 10 Μαΐου 2008

Πανελλαδική εβδομάδα κατά του λιθάνθρακα

Το δίκτυο κινήσεων πολιτών «ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΛΙΘΑΝΘΡΑΚΑ» και η «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΛΙΘΑΝΘΡΑΚΑ», οργανώνουν την «εβδομάδα κατά του λιθάνθρακα», στο διάστημα 12 – 18 Μαΐου 2008. Η καμπάνια αυτή περιλαμβάνει πλήθος εκδηλώσεων και κινητοποιήσεων σε πολλές περιοχές της χώρας, ενημερωτικές πρωτοβουλίες και εκστρατεία συγκέντρωσης υπογραφών κατά του λιθάνθρακα.
Η «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ» μετέχει στο δίκτυο «ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΛΙΘΑΝΘΡΑΚΑ» και οργανώνει στα πλαίσια της «εβδομάδας κατά του λιθάνθρακα» τα εξής:

  • Ενημερωτικές παρουσιάσεις στα σχολεία του νομού Κορινθίας.
  • Ενημερωτική παρέμβαση στον πεζόδρομο της Κορίνθου, το Σάββατο 17/5/2008 από τις 10:00πμ. Η παρέμβαση θα περιλαμβάνει ενημέρωση και διανομή ενημερωτικού υλικού, συλλογή υπογραφών κατά του λιθάνθρακα, μουσική από τοπικά νεανικά συγκροτήματα και εικαστικά δρώμενα.
  • Λαϊκή συνέλευση στο Πνευματικό Κέντρο Δερβενίου, την Κυριακή 18/5/2008 στις 11:00πμ. Η συνέλευση γίνεται με τη στήριξη του δήμου και του δημοτικού συμβουλίου Ευρωστίνης.


Η συλλογή υπογραφών γίνεται ηλεκτρονικά αλλά και έντυπα και θα διαρκέσει όλο το καλοκαίρι. Ηλεκτρονικά μπορείτε να υπογράφετε και από το ιστολόγιό μας, ενώ θα υπάρχουν έντυπα για υπογραφές στους χώρους των εκδηλώσεων.
Οι πολίτες όλης της χώρας αυτοοργανώνονται και διεκδικούν καθαρότερο περιβάλλον. Ο πλανήτης, η Ελλάδα, ο Κορινθιακός κόλπος δεν αντέχουν άλλη μόλυνση. Έλα κι εσύ να ενημερωθείς, να συμμετάσχεις και να αντισταθείς.


Έλα κι εσύ γιατί … σε χρειάζεσαι!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: