Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2008

Πανελλαδικό “παρών” στο Αλιβέρι, την Κυριακή 19/10

Μήνυμα συμπαράστασης στο Αλιβέρι, από ολόκληρη την Ελλάδα, θα μεταφέρουν οι “Πολίτες κατά του λιθάνθρακα” με την πανελλαδική συνάντησή τους, στις 19 Οκτωβρίου, στις 12 το μεσημέρι, που θα γίνει στο εργατικό κέντρο. Βασικό θέμα της συνάντησης θα είναι η αντιμετώπιση της επιθετικής στάσης της ΔΕΗ, για τη δημιουργία μονάδας λιθάνθρακα στο Αλιβέρι, καθώς και οι αντίστοιχες προσπάθειες στο Μαντούδι και στις γειτονικές Λάρυμνα και Αντίκυρα της Βοιωτίας. Θα συζητηθεί, επίσης, η προετοιμασία της δημόσιας συζήτησης για τον ενεργειακό σχεδιασμό και, γενικότερα, για τα θέματα της ενέργειας, που προγραμματίζεται για τα μέσα του Νοέμβρη.

Το δίκτυο κινήσεων πολιτών και συλλόγων της Εύβοιας έχει απευθύνει στο νομαρχιακό συμβούλιο Εύβοιας και στην ΤΕΔΚ του νομού, για έκτακτη σύγκλιση των οργάνων, με σκοπό την υποστήριξη των πολιτών του Αλιβερίου και του Μαντουδίου στον αγώνα τους κατά της εγκατάστασης λιθανθρακικών μονάδων.

Το δίκτυο έχει απευθύνει, επίσης, την παρακάτω δημόσια πρόσκληση για συμμετοχή στη συνάντηση των “Πολιτών κατά του λιθάνθρακα”:

“Προς
τα Διοικητικά Συμβούλια Συλλόγων Περιβάλλοντος Αλιβερίου και όλου του Ν. Ευβοίας
όλες τις κινήσεις πολιτών Εύβοιας

Χαλκίδα 9-10-2008

Αγαπητοί φίλοι,

καλείστε να παραβρεθείτε στην ανοικτή συνεδρίαση της πανελλαδικής κίνησης «Πολίτες κατά του λιθάνθρακα», την Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2008 στις 12 το μεσημέρι στο Αλιβέρι στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου.

Το μοναδικό θέμα της συνεδρίασης είναι «Οι εξελίξεις στο θέμα των λιθανθρακικών μονάδων στην Ελλάδα».

Μετά τις εξελίξεις στο Αλιβέρι και την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλιβερίου να πει ΟΧΙ στη λιθανθρακική μονάδα, το θέμα παίρνει νέες διαστάσεις. Η ΔΕΗ με αφίσες και ολοσέλιδες καταχωρήσεις στον τύπο, θέλει να επικοινωνήσει το «όραμά της για το Αλιβέρι» στους κατοίκους της περιοχής, το χρώμα του οποίου βέβαια δεν μπορεί να είναι διαφορετικό από αυτό του μαύρου. Ταυτόχρονα διάφοροι καλοθελητές κυκλοφορούν διαδόσεις για ακυρότητα της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και σε προκλήσεις προς πολίτες και στελέχη των συλλόγων περιβάλλοντος του Αλιβερίου.

Από τα πράγματα, αυτή την περίοδο η μονάδα λιθάνθρακα στο Αλιβέρι, γίνεται το σημείο αναφοράς της σύγκρουσης των απολογητών του λιθάνθρακα και όσων θέλουν ένα καθαρό και υγιές μέλλον για τους ίδιους και για τα παιδιά τους.

Το πρόβλημα δεν αφορά μόνο τους Αλιβεριώτες., Αφορά όλον το νομό της Εύβοιας, όλη την Ελλάδα. Γι αυτό καλούμε τον πρόεδρο του Νομαρχιακού Συμβουλίου Εύβοιας, τον Νομάρχη Εύβοιας, όλους τους Νομαρχιακούς Συμβούλους να συγκαλέσουν έκτακτο Νομαρχιακό Συμβούλιο με μοναδικό θέμα τις μονάδες λιθάνθρακα στο Νομό Εύβοιας. Το ίδιο ζητούμε να κάνει ο πρόεδρος και η Διοικούσα Επιτροπή της ΤΕΔΚΕ

Καλούνται όλοι οι φορείς του Αλιβερίου και της Εύβοιας να πάρουν μέρος στην συνέλευση αυτή και να εκφράσουν τις θέσεις τους.”

Δεν υπάρχουν σχόλια: