Παρασκευή 6 Ιουνίου 2008

Απάντηση στις δηλώσεις του δημάρχου Κορινθίων κ. Αλ. Πνευματικού στο Δημοτικό Συμβούλιο της 28/5/08


Στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Κορινθίων της Τετάρτης 28 Μαΐου, ο δήμαρχος κ. Αλ. Πνευματικός, απαντώντας σε ερώτηση του κ. Π. Λουζιώτη σχετικά με τα γκράφιτι στην πόλη, σχολίασε ως αρνητικό γεγονός ότι, στη διάρκεια της εκδήλωσης του Σαββάτου 17/5/08 κατά του λιθάνθρακα και υπέρ της προστασίας του Κορινθιακού Κόλπου, νέοι που συμμετείχαν σε αυτή έβαψαν με γκράφιτι την εξωτερική επιφάνεια της Δημοτικής Πινακοθήκης.
Θέλουμε να δηλώσουμε δημόσια ότι αυτό είναι ανακριβές.
Τα γκράφιτι στον τοίχο προϋπήρχαν της εκδήλωσης – αυτό αποδεικνύεται από μια σειρά φωτογραφιών που τραβήχτηκαν πριν και μετά την εκδήλωση που θέτουμε στη διάθεση του- και οι νέοι, που συμμετείχαν σε αυτή, ζωγράφισαν σε καμβά ως ένδειξη διαμαρτυρίας και όχι στον τοίχο. Αυτό, βέβαια, θα το διαπίστωνε και η δημοτική αρχή, αν περνούσε από εκεί και στήριζε με την παρουσία της την εκδήλωση.
Η «Πρωτοβουλία για τη σωτηρία του Κορινθιακού», αγωνίζεται για την προστασία του Κορινθιακού κόλπου και κατ’ επέκταση και για το περιβάλλον της πόλης της Κορίνθου. Εκτιμά ότι μια καταστροφή πλανάται πάνω από την Κόρινθο και αυτή δεν θα προσβάλλει μόνο την αισθητική του ματιού. Μιλάμε για τη δημιουργία ενός τοξικού νέφους και την καταστροφή της θάλασσάς μας. Γι’ αυτό το λόγο οργανώνει παρεμβάσεις για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών και έχει στόχο να σταματήσει τη δημιουργία των ρυπογόνων εργοστασίων στον Κορινθιακό κόλπο. Αυτός είναι ένας μεγάλος και υπαρκτός κίνδυνος για τη ζωή όλων μας, εκεί επικεντρώνουμε τις ενέργειές μας και καλούμε όλους τους πολίτες και τους θεσμικούς παράγοντες της Κορινθίας να βοηθήσουν.
Παρακαλούμε τον κ. Πνευματικό να αποκαταστήσει την αλήθεια με νεότερη δημόσια δήλωσή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: