Κυριακή, 1 Ιουνίου 2008

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΥΡΙΑΚΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΙ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΟ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟ.

Αναδημοσιεύουμε μια ανάρτηση του ιστότοπου της Συμπαράταξης Βοιωτών με εξαιρετικό ενδιαφέρον:

Αναλυτική προκύρηξη μοιράστηκε χθές στο Κυριάκι, από την "Κίνηση πολιτών Κυριακίου" και ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων. Τίτλος:
"ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ, ΕΙΝΑΙ ΗΘΙΚΑ ΚΑΙ ΤΥΠΙΚΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ. Ο ΚΟΙΝΟΤΑΡΧΗΣ ΛΑΖΑΡΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΣΤΙΣ 16 ΜΑΪΟΥ 2008 ΝΤΡΟΠΙΑΣΑΝ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!" .
Στην προκήρυξη γίνεται πλήρης αναφορά στο ιστορικό της παλινωδίας του προέδρου κ. Λαζάρου, ο οποίος, ενώ επί ένα χρόνο δήλωνε αντίθετος στην ανάπτυξη ενεργειακών μονάδων, έκανε στροφή 180 μοιρών.
"Ποιες είναι οι αληθινές επιπτώσεις από τη λειτουργία των δύο εργοστασίων φυσικού αερίου τόσο στο περιβάλλον, όσο και στους ανθρώπους, σε εμάς και τα παιδιά μας; Ποιος θα μας ενημερώσει σχετικά και υπεύθυνα;" ρωτούν οι πολίτες του Κυριακίου.
Επισημαίνεται το γεγονός ότι:
"5 από τους 9 συμβούλους που ψήφισαν θετικά είναι εργαζόμενοι στον όμιλο Μυτιληναίου" και σύμφωνα με τον νόμο "δεν μπορούν να μετάσχουν στη συζήτηση ενός θέματος ή στην κατάρτιση αποφάσεως του συμβουλίου"
και δηλώνεται ότι:
"ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ, Η ΝΟΜΑΡΧΙΑ, ΟΙ ΔΗΜΟΙ, ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ, ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑ, Ο ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ΕΚΑΝΕ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΔΥΝΑΜΗΣ: ΕΒΓΑΛΕ ΣΤΟ ΚΛΑΡΙ ΤΟ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΔΕΙΑΣΕ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΑ ΜΜΕ. Όλη η Ελλάδα είδε μια μοναδική επίδειξη ραγιαδισμού."
Διαβάστε το εξαιρετικά ενδιαφέρον κείμενο της προκήρυξης
Μετά το μοίρασμα της προκήρυξης, επικράτησε αναβρασμός: άλλοι έψαχναν να βρούν τι συμβαίνει, άλλοι απειλούσαν με μυνήσεις - αργά τη θυμήθηκαν την αξιοπρέπεια και σε λάθος κατεύθυνση - και αρκετοί κάτοικοι, μάθαιναν για πρώτη φορά ότι ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος άλλα έλεγαν έξω από το Κυριάκι και άλλα αποφάσισαν όταν ήρθε ο Μυτιληναίος φέρνοντας τα δώρα.
Η "Κίνηση πολιτών Κυριακίου" έκανε την αρχή. Μένει τώρα και οι υπόλοιποι να αντισταθούν στο γενικό ξεπούλημα. Το συμφέρον μιας έστω μικρής κοινωνίας δεν εξαντλείται σε μικροβολέματα λίγων. Η περιβαλλοντική καταστροφή που θα επέλθει θα υπονομεύσει μακροπρόθεσμα ακόμη και την παραμονή τους στην περιοχή.
Πανικός εν κρανίω
Ο πανικός των δακτυλοδεικτούμενων, πλέον, της κοινότητας Κυριακίου οδηγεί και σε φαιδρές καταστάσεις. Πληροφορηθήκαμε ότι στο συντονιστικό της πρωτοβουλίας "Πολίτες κατά του λιθάνθρακα" έφτασε η "έκκληση ενάντια στο λιθάνθρακα" υπογεγραμμένη από δέκα μέλη του κοινοτικού συμβουλίου Κυριακίου, με πρώτο -πρώτο τον πρόεδρο κ. Λαζάρου. Με άλλα λόγια: κάποιοι από τους (υποτίθεται) συνδιοργανωτές της καμπάνιας "εβδομάδα κατά του λιθάνθρακα" διαβεβαιώνουν κάποιους άλλους από τους συνδιοργανωτές (κινήσεις πολιτών) ότι είναι κατά του λιθάνθρακα.
Να υποθέσουμε ότι είναι οι τύψεις για τη στάση τους που τους οδήγησαν σε μια τέτοια αστεία κίνηση; Λίγο δύσκολο να το πιστέψουμε. Αλλά πάλι αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, γιατί δεν προσπαθούν να πείσουν τους πολίτες του Κυριακίου.
Θα διακινδυνεύσουμε μια πρόταση: ας σφίξουν την καρδιά τους και ας επιχειρήσουν να παραδώσουν τις υπογραφές τους στην "Κίνηση πολιτών Κυριακίου".

Δεν υπάρχουν σχόλια: