Δευτέρα, 30 Ιουνίου 2008

ΑΠΟΒΑΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ


Την Κυριακή 13/7/2008 οργανώνουμε την «ΑΠΟΒΑΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ» στον κόλπο της Αντίκυρας. Θα ξεκινήσουμε από το λιμάνι του Κιάτου με ναυλωμένο καράβι χωρητικότητας 500 ατόμων (Επιβίβαση: 9.30 πμ, Επιστροφή: 6.00 μμ) και άλλα πλωτά μέσα, για να πάμε στην Αντίκυρα όπου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση διαμαρτυρίας για τη δημιουργία των εργοστασίων παραγωγής ενέργειας που θα αποτελειώσουν τον Κορινθιακό κόλπο. Καλούμε τους πολίτες της Κορινθίας να συμμετάσχουν στην εκδήλωση αυτή και όλους όσους έχουν δικό τους πλωτό μέσο να συνοδεύσουν το καράβι μας.

Περνάμε απέναντι για να κάνουμε γνωστό σε όλους ότι λέμε:
• Ένα μεγάλο όχι στο εργοστάσιο λιθάνθρακα και στην υπερσυγκέντρωση ρυπογόνων βιομηχανιών φυσικού αερίου στον Κορινθιακό.
Ένα μεγάλο όχι στην υπεραλίευση και ζητάμε άμεσο περιορισμό στις τράτες και στα συρόμενα εργαλεία.
• ναι στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας με σεβασμό στο περιβάλλον.
• ναι στις πολιτικές εξοικονόμησης ενέργειας.
• ναι στα θαλάσσια καταφύγια.  • Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να ρίχνει στον Κορινθιακό, τα απόβλητα του πλουτισμού του.

  • Θέλουμε τον Κορινθιακό θάλασσα ζωής και επικοινωνίας.

  • Θάλασσα ένωσης σκέψης και δράσης, που με την ενέργεια και τη δυναμική των αυτοοργανωμένων κατοίκων της θα μπορέσει να σωθεί και να αναδείξει την ιστορία, τα προϊόντα και τις ομορφιές της.

Τα καλύτερα έρχονται.

1 σχόλιο:

Dennis είπε...

Η πρωτοβουλια για την σωτηρια του Κορινθιακου ειναι σωστη και συμφωνω με την αποβαση ενεργειας στα Αντικυρα οπου θα συμετασχω.
Δεν απκει ομως αυτη η πρωτοβουλια.
Κατι πρεπει να γινει με την παραλια του Μελισσιου,κοντα στην στροφη για Θαλερο.
Εδω και αρκετα χρονια,πριν το 2003,διαφοροι κομπιναδοροι καταφεραν να οικοδομησουν αυθαιρετα? κυριολεκτικα πανω στο κυμα,με αποτελεσμα να φραξουν την προσβαση στους λουομενους και να αναγκασουν αρκετους παραθεριστες να κανουν γυρο για να εχουν προσβαση στη θαλασσα!! Εκτος του γεγονοτος οτι αθτη η προσβαση ιναι αδυνατη για μικρα αιδια και ηλικιωμενους,λογω της απαραδκτης καταστασης της παραλιας που θυμιζει τα Βραχωδη ορη!!
Ισως η Δημοτικη αρχη θα επρεπε να κανη ενεργεις για την αποκατασταση της παραλιας τουλχιστον.